Wat is Human Design?

“Wat is Human Design?”

Human Design is haarscherpe psychodiagnostiek tot op zielsniveau, betrouwbaar en praktisch toepasbaar.

Human Design laat zien wie je van nature bent en waar je voorspelbaar afgeleid raakt van jezelf.

Human Design helpt je met beslissen zoals jezelf, en steeds minder op basis van wie je denkt dat je moet zijn. Of wat je denkt nodig te hebben, om heel en gelukkig te zijn, zoals meer eigenwaarde, rust of een andere baan.

Human Design gaat niet over doen waar je zin in hebt, het gaat over doen wat klopt. Klopt het voor jou, dan klopt het in een groter geheel ook voor de ander.

Weerstand in je leven neemt af en een gevoel van tevredenheid, succes, vrede en verwondering neemt toe.

Een kaart van jou

De Human Design chart is letterlijk een kaart van jou.

De chart of unique blueprint laat zien wie je bent, dag en nacht, als je je tandenpoetst, sport, werkt, vrijt en praat. Consistent en betrouwbaar jij, dit zendt je uit, als een radio.

Je Design laat ook zien wie je níet consistent bent, soms wel, soms niet, flexibel dus. Hier ontmoet je de ander, neem je de wereld in, als een ontvangstschotel. De juice van het leven. Als je hierop probeert te vertrouwen, in plaats van op je betrouwbare deel, dan raak je de draad kwijt en ontstaat er een schaduwversie van jou.

Human Design laat zien hoe hard je werkt om aan die versie te voldoen, en je krijgt het maar niet onder de knie – want je bent het niet. Water dragen naar de zee, drijfzand, de bodemloze put.

Je schaduw-zelf kost veel om op de been te houden. Je piekert, strest, overwerkt, wil je bewijzen, dingen zeker weten, met emotionele verwarring, overgevoeligheid, angsten, en meer.

Herkennen wat klopt voor jou

Je Design bevat een handleiding, die helpt je herkennen wat klopt voor jou.

Hoe je weet wat klopt? Dat weet je, dat voel je, je licht op van binnen. The truth has a ring to it , je kan ernaar luisteren. Dat vraagt tijd, je mag oefenen en het hoeft niet meteen goed.

Geboortegegevens

De vraag hoe ik dat allemaal van je weet, vermijd ik het liefst, niet bij iedereen, maar op sommige verjaardagen wel.* Ik weet het op basis van je geboortegegevens: de datum, tijd en plaats. Ik analyseer je Design en intuïtief zie ik de finesses.  

Mijn vader was in lachen uitgebarsten, “Ba, geloof je het zelf?”

Eerlijk? Ik vind het ook weleens raar, hoe kán het? De Ontdekking van de Hemel, zo noemde ik Human Design een tijdje. Daarover de blog ‘Is Human Design waar?’, nu verder met de les.

Wat is Human Design?

Human Design is een logische formule met een spirituele tint, een synthese van Westerse en (Midden) Oosterse zienswijzen.

The Human Design System synthesizes aspects of two families of science: the ancient observational systems of Astrology, The Chinese I’Ching, the Hindu-Brahmin Chakras, and the Judaic Kabbalah are coupled with the contemporary disciplines of quantum mechanics, astronomy, genetics and biochemistry. - Bron: Living Your Design Student Manual

Astrologie en Genetica

Astrologie is de meest herkenbare component, de chart wordt dus gemaakt op basis van je geboortegegevens. Ook een duidelijke link, misschien nog wel duidelijker, is die tussen Human Design en genetica, voorplanting. Daarover meer in een blog over de onderdelen van je chart (komt), en in de Living Your Design Workshop.

Human Design is Lichaamswijsheid

Laatst vroeg iemand, “is Human Design lichaamswijsheid, kan ik het zo samenvatten?” Ja, dat kan je, dat is de kern.

Human Design geeft je een logische reden om te vertrouwen op je lichaam, meer dan op wat je denkt.

Mediteren kan helpen om je gedachten te laten voor wat ze zijn, maar Human Design geeft er een goede reden voor, waardoor het makkelijker wordt om je gedachten minder serieus te nemen. Wat je niet serieus neemt, laat je eerder links liggen.*

“Klopt Human Design, is het waar? Hoe werkt het?”

Dat voor nu. Nog zoveel vragen en antwoorden, – hoe is Human Design ontstaan? Klopt Human Design, is het waar? Hoe werkt het, wat betekenen alle onderdelen in mijn chart? Wat voegt een Human Design reading toe aan wat ik al weet uit zelfstudie? Wat is de link met Gene Keys? Hoe zijn de chakra’s ontwikkeld naar negen centra? Voorbeelden uit de praktijk en why not, van beroemdheden. Enzovoort, komt.

Heb jij een vraag, mail me, of stel ‘m in de comments, er is vast nog iemand benieuwd.

Graag tot de volgende blog!

Barbara


* Quiz: welk centrum is open bij mij?

* Een klein stapje de diepte in: niet iedereen is bedraad om ‘traditioneel’ te mediteren. Je probeert rust te creëren, waar je bedoeld bent om actief te zijn. Gelukkig lukt het niet, maar als je gelooft dat mediteren voor iederéen goed is, dan neem je het jezelf misschien kwalijk, dat het jou niet lukt. Als je ook kritisch en corrigerend ontworpen bent (prachtige eigenschappen), dan gaat het op de hoop van zelfkritiek, “zie je wel, ik kan ook niks”.

Dit is een voorbeeld van geloven wat je denkt, wat niet klopt voor jóu. Voor een ander wel, maar voor jou in dit geval niet. Human Design helpt je dat onderscheid maken.

 
 
 
 

Je las een bijdrage van Barbara Wesselingh, coach & professional Human Design analist. Ik help je vertrouwen op jezelf en de richting in je leven, niet blind, maar met richtingaanwijzers. Spoiler: die heb je in huis.

Wil je aanmoediging in je zoektocht naar eigenheid en vertrouwen? Spreekt dit je aan?

  • Een Human Design reading (Zijn wie je bent, steeds minder wie je denkt te moeten zijn.)

  • De individuele retraite (Bijkomen & opladen, 1, 2 of 3 overnachtingen in een heerlijk huisje, met een Human Design reading.)

  • Inspiratie (Meld je aan voor de nieuwsbrief.)

Lees hier hoe anderen hun werk met mij ervaren.