Hoe is Human Design ontstaan?

Wat is de geschiedenis van Human Design? Hoe is het ontstaan?

Human Design heeft een vrij korte geschiedenis, het is ontstaan in 1987.


Ra Uru Hu, de grondlegger en boodschapper van Human Design, heeft de informatie doorgekregen tijdens een mystieke ervaring van acht dagen, en nachten, van een stem die hij the Voice noemt.


Supernova 1987A

Op het moment dat Ra de Voice hoorde, was er een Supernova, een ster stierf. Dat gaf een enorme explosie die je op sommige plekken op aarde met het blote oog kon zien. Drie keer zoveel neutrino’s dan normaal bereikten de aarde.

Als je Supernova 1987a googelt, zie je de foto van NASA, of klik hier voor een mooi filmpje, gemaakt met onder meer beelden van de Hubble telescoop.

De sterke neutrinostroom, de breath of stars ging door ieder mens heen, niet alleen Ra. Iedereen kreeg Human Design misschien wel tot zich, wat kan verklaren waarom veel mensen zich herkennen in hun Design, alsof er toen een zaadje is gepland.

Als je het verhaal van Ra leest, over de ontmoeting met de Voice, kan je zeggen dat hij doordrenkt werd met de informatie, geïmpregneerd lijkt wel. Die download is wat we nu kennen als het Human Design Systeem.

Ra Uru Hu is met de informatie gaan experimenteren, hij is het gaan delen. Eerst aan een koppel (Nederlanders geloof ik), toen één voor één aan meerdere personen, aan kleine groepen die steeds groter werden. Hij heeft anderen geleerd wat hij deed, the Art of reading a Human Design chart, via de International Human Design School.


Human Design is eeuwen oud én heel recent

De geschiedenis van Human Design is kort, maar de componenten bestaan langer. Sommige delen bestaan al eeuwen, zoals Astrologie, de I’Ching en de Levensboom van de Kabbala.

Andere componenten zijn recenter, zoals Genetica en Quantum fysica. Tot heel recente, wetenschappelijk ontdekt nádat Human Design het beschreef. Bijvoorbeeld dat neutrino’s massa hebben, dus informatie kunnen dragen.

In een volgende blog beschrijf ik waarom dat zo’n belangrijk inzicht is, neutrino’s die informatie dragen, komt.


Raar, maar waar

Het eerste jaar dat ik me verdiepte in Human Design vond ik The Voice, en de naam Ra Uru Hu een beetje raar, wat ik weer raar vond van mezelf, want ik ben ruimdenkend. Toch, ik had reserve, nam het niet zomaar aan en sprak er weinig over.

Toen dacht ik aan andere downloads en mystieke ervaringen, van Eckhart Tolle, Byron Katie, de Cursus in Wonderen is gedicteerd, en Abraham Hicks doet het nog steeds.


Helder en geïnspireerd

Zelf heb ik ook momenten dat ik heel helder en geïnspireerd ben, een grote Aha, waarin ik een plaatje compleet krijg, en in readings. Jij ook?

Van een andere orde dan Ra Uru Hu (lees hier waarom ik dat denk, ‘t was heel oncomfortabel, zijn ervaring), maar toch, alsof er iets door jou heen gemanifesteerd wil worden.

Of The Voice van buiten kwam, of van binnen in zijn hoofd maakt mij niet uit. Het kan allebei en misschien is het hetzelfde. Hij heeft het design voor uitzonderlijk heldere intuïtieve ingevingen én unieke mentale inzichten, hij is er voor bedraad.*

Dat voor nu, tot in de volgende blog, een soort vervolg, “Is Human Design waar, klopt het?”

Groetjes,

Barbara


* Brenda Ueland beschrijft iets soortgelijks in haar boek If You Want to Write, over de hypergeïnspireerde dichter William Blake:

William Blake of course thought the Imagination and inspiration (which we all have, as I have said) came from God and through God’s messengers, angels and other great beings. The psychologists tell us it is from the unconscious. But one explanation is as good as another. I like Blake’s better because it is much easier to understand, more plausible.
— Brenda Ueland, If You Want to Write (1938)



Ter inspiratie

 


Je las een bijdrage van Barbara Wesselingh, coach & professional Human Design analist. Ik help je vertrouwen op jezelf en de richting in je leven, niet blind, maar met richtingaanwijzers. Spoiler: die heb je in huis.

Wil je aanmoediging in je zoektocht naar eigenheid en vertrouwen? Spreekt dit je aan?

  • Een Human Design reading (Zijn wie je bent, steeds minder wie je denkt te moeten zijn.)

  • De individuele retraite (Bijkomen & opladen, 1, 2 of 3 overnachtingen in een heerlijk huisje, met een Human Design reading.)

  • Inspiratie (Meld je aan voor de nieuwsbrief.)

Lees hier hoe anderen hun werk met mij ervaren.