Liever samen

Aan de slag met je eigen idee of liever samen, met een boek of cursus.

De één verzint zelf een onderwerp voor het 100 Dagen Project, de ander wil liever een leidraad om te volgen. Deze blog gaat over je project doen met een boek, trainingsschema of een cursus. In willekeurige volgorde, inspiratie voor een 100 Dagen Plan:


  1. Een ochtendroutine uitproberen

    Met de Miracle Morning van Hal Elrod bijvoorbeeld. Of honderd dagen Morning Pages schrijven, dat is de braindrain methode uit The Artist’s Way van Julia Cameron.


  2. The Artist’s Way dóen

    Een heilzaam, leuk en mooi project voor 12 weken + baaldagen = 100 dagen. Of Wishcraft van Barbara Sher, minder gestructureerd dan The Artist’s Way, maar als je daar doorheen kijkt, heb je goud in handen. Een geniaal doe-boek, verhelderend, lief, direct en met humor.


  3. Je huis opruimen met Marie Kondo

    Opgeruimd! Of met Houden van je spullen van Inge van der Ploeg.


  4. Trainen voor een marathon

    Met de Marathonrevolutie van Sportrusten. Dan ben je in drie maanden klaar voor een marathon, in Stockholm op 3 juni bijvoorbeeld.


  5. starten of doorgaan met schrijven

    Voor de lol of serieus. Met een cursus Creatief Schrijven, Google voor een startmoment bij jou de buurt of online. Of over verlies en rouw, als dat thema nu speelt in je leven, online en live bij Schrijftuintje bijvoorbeeld.


  6. Tekenen, schilderen of illustreren

    Met een online training op Instagram, een livecursus in de buurt, bij Lieverlee in Utrecht. Of wil je leren communiceren met tekeningen? Dan is het boek Visual Thinking van Willemien Brand misschien een leuk startpunt.


  7. Lezen in Simple Abundance: A Daybook of Comfort & Joy

    Het boek van Sarah Ban Breathnach, met elke dag een kort hoofdstuk dat past bij de tijd van het jaar. Ik ontdekte het in de top 10 van meest gewaardeerde spirituele boeken, samen met The Artist’s Way en Siddhartha, en baseerde in 2020 mijn honderd dagen blogs schrijven op dit boek.


  8. Ademen

    Dat kan met een programma van Sportrusten en Wim Hof, maar ook gewoon, ademen en even niks hoeven. Op de manier die jouw lichaam herkent als jij je er even niet mee bemoeit. Kom elke dag tien minuten zitten en volg je adem met belangstelling. Dat is een prachtig project.

Heb jij nog een idee? Zet het in de comments!

Zie ik je bij de start op 22 februari?

Barbara

PS: Dit jaar doe ik mijn project met het boek Write your non-fiction book in 3 months van Brigitte van Tuijl. Het onderwerp hou ik nog even voor mezelf, zodat ik er zelf nog even aan kan wennen!


Op de hoogte blijven van het 100 Dagen Project

Dat kan met de 100 Dagen Nieuwsbrief.

 

Je las een bijdrage van Barbara Wesselingh: coach, counsellor en trainer. Ik help je zien wie je bent, loslaten wie je denkt te moeten zijn, en vertrouwen op jezelf en de richting in je leven.

Heb je hulp nodig in je zoektocht naar zelfacceptatie en zelfvertrouwen?

Meer over mijn werkwijze en over mij lees je hier.


Meer lezen

Het 100 Dagen Project in 2023

5 Tips voor het kiezen van een 100 Dagen Project

100 dagen: stappen naar de start en de spelregels

Ademen en niks hoeven uit les 1 van de Intuïtie Training x Design