Doe mij het kinderboek

Als je de Wet van Aantrekking wil begrijpen, lees dan het kinderboek.

The Work van Byron Katie? Lees de kinderversie. Benieuwd naar de Zeven Spirituele Wetten van Succes, van Deepak Chopra? Lees de Zeven Wegen, zijn kinderboek.

Ik ben dol op kinderboeken.

Kinderboeken zijn simpeler. Meer in essentie. Kinderen hebben minder woorden nodig dan volwassenen.

Veel auteurs hebben een kinderuitgave van hun favoriete werk.

Sommige boeken voor kinderen worden meer gelezen door volwassenen. De jongen, de mol, de vos en het paard bijvoorbeeld, van Charlie Mackesy.

Prachtig boek. Over moed, kracht, kwetsbaarheid, gesloten zijn en open. Over liefde, ook voor jezelf en de hulp van anderen om dat te ontdekken. Omdat ze er zijn. Omdat ze wijze dingen zeggen. Of juist even niks.

In mijn kast staan mooie kinderboeken. De bieb is er vol van. En het is bijna Kinderboekenweek! Een mooi moment om een kinderboek te kopen. Je krijgt er het kinderboekenweekgeschenk erbij.

Heb jij een kinderboekentip? Ik ben benieuwd, zet je die hieronder?

Barbara

PS een tip die ik al kreeg: ‘Let goed op’ van Jason Reynolds. Wat me me raakt, is de drijfveer van de auteur om te schrijven. Hij wil jongeren laten weten, ‘ik zie jou, zelfs als de wereld je niet ziet’. Dat en meer redenen om het boek te lezen, lees je hier in dit interview met Jason Reynolds in Trouw.